TT-Sport

Tung förlust för Leksand

TT-SPORT

Ishockey. Trots 14 minuters powerplay åkte Leksand på en rejäl stjärnsmäll mot Färjestad som på tisdagskvällen vann med 4-1.

Det var en dubbelsmäll för dalalaget eftersom avståndet minskar till Brynäs som ligger under kvalstrecket.

Nu skiljer bara en poäng mellan Leksand och Brynäs och på torsdag möts de i en oerhört viktig match.

– Ja, det blir säsongens hittills viktigaste match för oss. Så nu måste vi bara glömma den här kvällen och se framåt. Vi har inget annat val. Men nu är det tungt, sa Leksands lagkapten Johan Ryno när han kom ut efter 60 minuters mardröm mot Färjestad.

– Grabbarna är också helt tysta inne i omklädningsrummet. Vi borde ha vunnit den här matchen med tanke på alla utvisningarna som Färjestad hade, säger Ryno.

Leksand, som varit ett av seriens bästa powerplaylag, kraschade nu helt i det spelmomentet.

"Inte tillräckligt desperata"

Under matchens första halva fick Färjestad fem raka utvisningar, utan att Leksand knappt skapade en målchans. Leksingarna hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon i powerplay. Totalt under hela matchen hade Leksand 14 minuters powerplay och skapade bara en handfull målchanser.

Färjestad hade ett powerplay och gjorde det avgörande 3-1-målet efter en dryg minut när Anssi Salmela pangade pucken i nät.

Det säger inte lite om Leksands ineffektivitet och Färjestads styrka.

– Vi var inte tillräckligt desperata i powerplay. Det hände inget för oss utan vi spelade bara runt, runt. Så kan vi inte ha det. Överlag var vi alldeles för tama, säger Johan Ryno och berättar var som kommer att hända på Leksands onsdagsträning:

– Då kommer tränarna att säga några väl valda ord till oss spelare. Förmodligen kommer de att prata om vårt powerplay.

Viktigt vapen för Färjestad

När Leksands tränare, Andreas Appelgren, får höra Rynos kommentar tillägger han sammanbitet:

– Visst kommer jag att prata powerplay. Men inför varje match är tränare och spelare överens om hur vi ska agera. I dag följde vi inte det som var sagt innan matchen. Både Färjestads första och andra mål kom efter slarv från oss. Det var avgörande för hela matchen och sådant får inte ske. Om det kommer jag att prata om.

Färjestad visade prov på en kommande härlig vårform. När laget hade alla spelare på banan var de riktigt bra. Dessutom var laget strålande i boxplay. Det kan bli ett viktigt vapen för dem i slutet av säsongen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport