Eliasson hoppas på spel i ödesmatchen

Publicerad 2017-06-21

Fotboll. Bänknötare i två raka matcher.

Nu hoppas Niclas Eliasson på att få spela Sveriges ödesmöte med Slovakien.

– Om jag får spela är jag redo, säger han inför gruppavslutningen av U21-EM.

Simon Tibbling har varit en av Sveriges viktigaste spelare under de två första matcherna i U21-EM.

Men i ödesmötet med Slovakien - som Sverige måste vinna - saknas han.

22-åringen stukade foten i Polen-matchen och är inte aktuell för spel i gruppavslutningen i Lublin.

Eliasson eller Tankovic?

För förbundskapten Håkan Ericson handlar det nu om att hitta rätt ersättare, valet står mellan Muamer Tankovic, AZ Alkmaar, och Niclas Eliasson, IFK Norrköping.

Eliasson, 21, har suttit fast på bänken under Sveriges två första matcher, 0-0 England och 2-2 Polen, men hoppas nu på att få ta hand om platsen till höger på mittfältet.

– För ett år sedan kanske man inte trodde att man skulle vara aktuell, då satt jag ganska mycket på bänken i AIK. Men det kan gå väldigt snabbt och det är kul, säger han.

– Jag känner att det har gått bra under våren i Norrköping. Jag har fått spela mycket. Om jag får starta kommer jag att göra allt för att göra det så bra som möjligt för laget.

– Jag har väl en lite annorlunda spelstil. Jag har mina spetsegenskaper i en-mot-en-spelet och skapar lite mer chanser från kanterna.

"Kan göra poäng"

Muamer Tankovic, startspelare i nio av Sveriges tio kvalmatcher, har fått hoppa in i båda gruppspelsmatcher och ser nu sin möjlighet att få vara med redan från starten av matchen.

– Det här är en match som passar mig. Vi måste vinna och jag är en spelare som går framåt och som kan göra poäng. Jag är skitsugen, säger han.

Sverige måste vinna för att vara med i kampen om att få spela vidare i Polen. Samtidigt behöver hemmanationen ta poäng men helst av allt vinna mot England.

– Det är inte i våra händer. Vi kan bara göra allt för att vinna vår match och samtidigt hoppas på att Polen gör en magisk match och får med sig en poäng eller vinner mot England, säger Muamer Tankovic.

Lublin, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln