Rolf-Göran Bengtsson tappar sponsor

TT-SPORT

Ridsport. Med ett halvår kvar till EM i Göteborg förlorar svenske stjärnryttaren Rolf-Göran Bengtsson sin huvudsponsor.

Samarbetet med Stuteri Ask upphör - och Bengtsson kommer inte längre att rida OS-hästen Unita.

I ett pressmeddelande från ridsportförbundet förklarar parterna att "olika planer och strategier för framtiden gör det svårt för fortsatt samarbete" och därför "väljer parterna att gå skilda vägar".

Stuteri Ask har varit huvudsponsor för landslagsstjärnan och hans Stall Bengtsson & Kristoffersen i Breitenburg, Tyskland, sedan april 2013.

I och med att samarbetet upphör flyttas Unita tillbaka till Stutteri Ask. Kvar hos Bengtsson finns Casall, som snart pensioneras, och Clarimo.

"Sponsringen av Rolf-Göran Bengtsson har gjort Stutteri Ask känt över hela välden. Det har varit en fantastisk tid med fenomenala resultat från Rolf och hästarna. För att nämna några så var Casall Asks seger i LGCT (Champions Tour) och Unita Asks deltagande i de olympiska spelen i Rio två helt fantastiska upplevelser. Vi önskar Rolf och alla på Stall Bengtsson & Kristoffersen all lycka för framtiden", säger Søren Møller Rohde, chefsryttare vid Stutteri Ask i ett pressmeddelande.

"Vi är oerhört tacksamma för Stutteri Ask, som har stöttat oss i nästan fyra år. Vi hade ett väldigt bra samarbete som gjorde det möjligt för Rolf att tävla på högsta nivå och uppnå fantastiska resultat de senaste åren. Vi önskar Stutteri Ask all lycka för framtiden", säger Bo Kristoffersen.

För Rolf-Göran Bengtssons del gäller det nu att hitta nya samarbetspartners.

TT