Segersugen Stenson gör comeback i Shanghai

Publicerad 2017-10-25

Golf. Stora delar av världseliten är på plats i Shanghai.

Inklusive Henrik Stenson.

Svensken gör comeback efter att inte ha tävlat på fem veckor.

Henrik Stenson stördes av knäproblem i slutet av sommaren och åkte ut ur Fedex Cup-slutspelet redan i mitten av september inför tourfinalen. Sedan dess har världsnian haft sitt längsta tävlingsuppehåll på hela året. Nu är 41-åringen tillbaka, i världstourtävlingen på Sheshan Golf Club där han nådde en topplacering förra året.

– Efter att ha blivit delad tvåa här förra året hoppas jag på en placering bättre i år och få den här fantastiska trofén till samlingen, säger Stenson enligt Europatourens hemsida.

Men konkurrensen lär bli hård om segern och prischecken på motsvarande cirka 13,5 miljoner kronor. Världsettan Dustin Johnson och japanske fjolårssegraren Hideki Matsuyama är kanske de vassaste utmanarna i ett startfält som rymmer 15 av de 20 bäst rankade spelarna i världen. Dock saknas ett par av de just nu allra hetaste spelarna, som Justin Thomas och Sergio García - vinnare på PGA- respektive Europatouren förra veckan.

Efter veckans tävling planerar Henrik Stenson att spela även de nästkommande veckorna - i Turkiet, Sydafrika och Förenade arabemiraten - när Europatourens Race to Dubai går in i slutspurten. Stenson, som vann racet i fjol ligger i år inte bättre än 18:e totalt. Bäste svensk i Race to Dubai är Alex Norén, som ligger sjua och också återfinns bland de 78 spelarna i startfältet i Kina den här veckan.

TT