Spöket Växjö slog Linköping igen

TT-SPORT

Ishockey. 13-4 på tre matcher mot Linköping i höst.

Totalt har Växjö nu sju raka segrar mot östgötarna.

– Spelar vi så här är vi jobbiga att möta för alla, säger hete Dennis Everberg efter tre nya egna poäng.

I våras vände Växjö 0-2 till 4-2 i matcher och slog ut LHC i SM-kvartsfinalen.

Lägg till två gånger 4-1 och 5-2 - totalt 13-4 i målskillnad - under hösten och smålänningarna har sju vinster i följd.

– Den statistiken är inget man kan prata bort förstås. Växjö har ett riktigt bra lag som vi haft svårt mot, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

– På något sätt har de lyckats neutralisera vårt spel och fått stopp på vår höga fart i mittzonen, analyserar anfallaren Sebastian Karlsson.

Även om Växjö verkar ha vuxit fram som ett spöke för östgötarna ser Dennis Everberg inte Linköping som någon favoritmotståndare.

– Förra säsongen var jag inte med i laget och den spelar absolut ingen roll nu ändå. Klubbarna byter ju ofta ut många spelare inför varje säsong. LHC har ett offensivt skickligt lag och vi måste spela på topp för att vinna, säger han.

Missade straffar

Under tisdagen räckte det inte ens att Linköping fick två straffar (Ken André Olimb och Broc Little).

Det blev inte mål på någon av dem. Joacim Eriksson var väldigt tät i kassen och släppte bara in Niklas Perssons retur när hemmalaget hade powerplay.

– Just målvaktssidan är något som lyft oss på senare tid. När det är så här pass jämnt i tabellen, på en vecka kan det ju pendla fem placeringar, är det viktigt med en så erfaren och duktig målvakt som Jocke, säger tränaren Sam Hallam.

Dennis Everberg är också het värre. Efter tre mål i förra omgången svarade anfallsstjärnan för ett mål och två assist under tisdagen.

Tre nya poäng innebär 24 totalt och en femteplats i SHL:s poängliga.

"Har jäkligt kul"

Vid 1-0 och 2-0 passade han fram till först Adam Brodecki och sedan Emil Pettersson. 3-1 satte Everberg själv i öppen kasse.

Den nykomponerade kedjan med Everberg, Pettersson (ny från Skellefteå) och Brodecki fortsatte att övertyga.

– De har en sådan energi och finurlighet, det syns att de verkligen har jäkligt kul på planen, säger tränaren Sam Hallam.

Linköping hade fem raka segrar i egna arenan före mötet med Växjö och hade dessutom vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

– Nu stod våra spelare mest och tittade på. Vi blev hela tiden fastcheckade och hade ingen fart alls. Nej, det här var inte alls bra, säger Dan Tangnes.

TT