TT-Sport

Axelsson och Nilsson straffhjältar

TT-SPORT

Stockholm. Per-Johan Axelsson blev straffhjälte när Boston besegrade Ottawa med 4-3 på bortais i NHL-ishockeyn natten till fredag.

– Den där straffinten gick hem igen. Det kändes skönt för jag borde ha gjort fler mål i vinter, säger Axelsson till Expressen på nätet.

Boston inledde starkt och ledde med 2-0 innan Ottawas Nick Foligno kunde reducera i andra periodens slutskede. Målet blev startskottet för en stark period för hemmalaget Ottawa.

Daniel Alfredsson kvitterade omgående i inledningen av slutperioden och assisterade när Jason Spezza gjorde lagets tredje raka mål. Med drygt fem minuter kvar att spela fick Boston chansen att spela i numerärt överläge, där Chuck Kobasew lyckades kvittera till 3-3.

– Det var en svängig match och vi var inte bra. Ottawa var bättre än oss och förtjänade att vinna, men när man vinner så mycket som vi gjort i vinner har man lite tur också, säger Axelsson.

Boston leder hela NHL. Segern mot Ottawa var lagets fjärde raka.

Bostons målvakt Tim Thomas var het under matchens slutskede. Han gjorde en fantomräddning med benskyddet i förlängningen, sedan räddade han fem straffar innan Per-Johan Axelsson kunde sätta straffen genom att finta bort Ottawamålvakten Brian Elliot och sätta pucken under hans benskydd.

Robert Nilsson bidrog med en assist och satte den avgörande straffen när hans Edmonton bortaslog St Louis med 2-1. Edmonton, som förlorat tre av sina fyra senaste matcher, behövde verkligen vinsten för att behålla sin slutspelsplats i den hårda konkurrensen kring strecket i Western conference.

Loui Eriksson blev förste svensk att uppnå 25 mål den här säsongen. Men målet räckte inte för Dallas, som förlorade mot Colorado med 2-3.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport