Kryss i kampen i Kalmar

– Det small mycket, var många dueller och hela matchen var ett ställningskrig.

Kalmar. Kalmars tränare Hasse Eklund summerade 1-1-matchen hemma mot IFK Göteborg på ett klockrent sätt.

Att det blir något skönlir när Kalmar ställs mot IFK Göteborg är ytterst ovanligt. Det blir mest långbollar, hårda dueller och frisparkar i all oändlighet. Eller "grävlingsfotboll", som den förre Kalmarkaptenen Henrik Rydström har uttryckt det.

– Vi vet att det blir den här typen av fotboll när man möter Göteborg, det är långbollar och kamp. Det blir inte som mot till exempel Elfsborg där det blir mer spel, här vet vi att det kommer att smälla och det gäller att ställa in sig på det, sade Kalmars högerback Emin Nouri som var en av de som tog kampen bäst.

Kalmar ställde också upp med en kampelva, teknikerna Ismael Silva Lima och Romario Pereira Sipao satt på bänken tillsammans med skytteligaledaren Måns Söderqvist.

– Det är svårt att vara kreativ när man möter Göteborg, man måste möta dem fysiskt, förklarade Hasse Eklund sin laguttagning.

Vilket lag som klarade det fysiska spelet bäst är svårt att säga. Att matchen slutade 1-1 var det ingen som var direkt missnöjd med, men inte heller helt nöjd.

– Det är ingen glad tränare ni ser, men inte heller en missnöjd, sade IFK-tränaren Mikael Stahre.

– Jag vet inte, det var en arbetsinsats och det tycker jag att vi klara av bra. Alla är med på det och samtliga i laget tar den kampen. Men samtidigt så leder vi med 1-0 och de skapar inte många chanser så kanske borde vi vunnit, sade Emin Nouri.

– I arbetsinsatsen finns det inget att klaga på, alla ger verkligen 100 procent. Vi tar verkligen kampen, sade Martin Smedberg Dalence, som gjorde Göteborgs mål i matchen.

Kalmars mål gjordes av Melker Hallberg som börjar hitta formen igen. Han smekte in en frispark i inledningen av andra halvlek.

– Ja, den satt bra. Skönt att göra mål igen, det känns som att det går bättre och bättre hela tiden, sade Hallberg vars Kalmar är obesegrat efter fem omgångar.

– Det är bra, vi har ändå mött Göteborg här i dag och Elfsborg tidigare. Det är okej, men vi hade gärna haft något poäng till, menade Nouri.

TT

Publisert: