TT-Sport

Badou Jack: "Han är en pajas"

TT-SPORT

Boxning. Badou Jack är övertygad: utmanaren George Groves är chanslös.

– Han får en chock när han kommer in i ringen, säger svensken och räknar med att försvara sin WBC-titel i Las Vegas.

VM-fajten mot britten George Groves var först planerad till den 22 augusti. Men då Floyd Mayweather, Badou Jack tillhör stjärnans stall i Las Vegas, fick klart med en match mot Andre Berto var det naturligt att även lägga Jacks titelmatch i samma gala.

En ändring som gjorde att 31-åringens läger blev längre än planerat.

Men det är inget som har påverkan svenskens inställning negativt.

Tvärtom.

– Det har varit mycket fysträning, mycket sparring, mycket löpning, både rusher och långdistans, simning. Allt. Så kroppen behöver verkligen vila efter det här, säger han till expressen.se.

– Jag är riktigt taggad och ser så mycket fram emot matchen.

"Lika hungrig"

I titelmatchen mot amerikanen Anthony Dirrell den 24 april var Badou Jack utmanaren.

På MGM Grand i Las Vegas blir rollerna de omvända.

Badou Jack ska försvara sitt gröna, flådiga mästarbälte mot George Groves.

– Det känns självklart bra att vara mästare men jag tar inget för givet. Jag försöker ha samma mentalitet som när jag var utmanare. Så att jag är lika hungrig, säger Jack till sportbladet.se.

– Det är kanske lite mer press på en, men jag brukar alltid ha ett underdogperspektiv. Och även om jag nu har bältet så tränar jag och förbereder mig som att jag vill vinna det. Jag är lika hungrig, så för mig är det ingen skillnad, säger han till expressen.se.

"Är en pajas"

Groves är dock självsäker:

– Jag har varit två månader i Kalifornien för förberedelser. Jag kan inte vänta längre på att komma upp i ringen. Han är en död man. Oavsett hur bra Jack är så är han inte lika bra som jag. Så enkelt är det, säger han enligt sportbladet.se.

"Trashtalk" som Badou Jack tar lätt på.

– Han får snacka hur mycket han vill. Min förra motståndare snackade mycket han också, och man såg hur det gick för honom. Så jag ger mig inte in i något trashtalk, han är bara en pajas. När vi väl ska boxas finns det inget som kan hjälpa honom eller snacka för honom, han får käka upp sina ord, säger han till expressen.se.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport