Gustavsson bakom ny ÖSK-seger

Publicerad 2015-05-24

Fotboll. Krisstämplade och utan seger efter åtta omgångar - men nu har Örebro hittat vinnarspåret i allsvenskan.

Mot Gefle kom andra raka segern och även den här gången låg Daniel Gustavsson bakom trepoängaren.

– Det känns förstås otroligt roligt att få sätta dit den igen, sade Gustavsson som gjorde matchens enda mål på Behrn Arena.

Mycket har gått emot Örebro i år. Men i onsdag kom första segern mot Åtvidaberg efter att närkingarna fått en drömstart hemma på Behrn Arena, när Daniel Gustavsson tryckte in matchens första mål efter åtta minuter. Och mot Gefle avslutade alltså ÖSK veckan med att ta andra raka hemmasegern och det var återigen Daniel Gustavsson som gjorde mål för ÖSK i första halvleken.

– Jag har aldrig tidigare gjort mål två matcher i rad. Men inför samlingen i dag tänkte jag att nu ska det ske, sade "DG".

Och trean kommer borta mot Elfsborg nästa söndag?

– Det siktar jag på. Men vi har ett annat självförtroende i hela laget nu efter de här segrarna.

"Har kört på"

Men utan seger efter åtta omgångar - nu två raka trepoängare. Vad är hemligheten?

– Vet inte riktigt. Vi har liksom bara kört på och hela tiden trott på oss själva och vår spelidé. Sen har det varit väldigt bra fart och kvalité på träningarna på slutet.

Precis som mot Åtvidaberg tog Gustavsson och hans Örebro omedelbart kommandot. Redan efter en minut kom "DG" fri, men lyckades inte lobba in första målet bakom Gefles målvakt Emil Hedvall.

– Ett riktigt bra läge, men tyvärr kom jag lite snett med foten där⦠Sen hade jag ett annat bra läge efter mitt mål, så jag borde nog ha gjort fler i dag, säger han.

Nära kvittering  

Efter 38 minuter gjorde i varje fall Daniel Gustavsson matchens enda mål när han tryckte in bollen intill stolpen efter ett snyggt ÖSK-anfall.

ÖSK lyckades sedan hålla undan i andra halvleken - även om Gefles Jonas Lantto var nära att kvittera på tilläggstid då han sköt utanför straffområdet. Bollen såg ut att ha varit innanför målramen och Geflespelarna jublade för mål, men bollen tog alltså på utsidan av nätet. Även ÖSK-tränaren Alexander Axén trodde att det var kvitterat i det läget.

– Jag höll på att svimma på slutet. Jag trodde den var inne. Jag var helt förstörd. Men jag får väl skaffa glasögon, sade han.

TT