AIK vann med sportchefen i båset

Publicerad 2016-11-16

Ishockey. Serieseger i fjol och bara tre segrar från SHL-uppflyttning.

Den här säsongen var AIK storfavorit inför hockeyallsvenskan men hösten har varit en besvikelse.

Kanske kom vändningen i 5-2-segern över serietvåan Bik Karlskoga.

För en vecka sedan kom beskedet att sportchefen Anders Gozzi tar klivet ned i båset tillsammans med huvudtränaren Roger Melin.

Samma duo som var nära att leda laget till SHL förra säsongen.

Den här säsongen var tanken att Gozzi skulle koncentrera sig på jobbet som sportchef, men sedan assisterande tränaren Patrik Klüft petats för några veckor sedan bestämdes att Gozzi fick rycka in igen.

Han var tillbaka i båset till bortamötet med Modo i förra veckan, förlust med 3-4 efter straffar, och gjorde nu comeback på hemmaplan.

"Skönt att få vinna"

Då bröt AIK en tre matcher lång förlustsvit och stundtals var det snabba och fyndiga spelet från förra säsongen tillbaka.

– Det var skönt att få vinna en match, det var ett tag sedan, och att få göra det hemma var viktigt. Jag tycker att vi gör en bra match. I första perioden, kanske av självförtroendeskäl, vågade vi inte riktigt hålla i pucken. Sedan i den andra perioden visar vi vilket bra lag vi kan vara, sade Gozzi vars AIK då satte in segerstöten och gick från 1-0 till 3-0.

Främst var det kedjan med JVM-aktuella duon Jesper Bratt (0+2) och Fredrik Karlström (1+2) tillsammans med Jens Jakobs (2+0) som vann matchen åt AIK. De gjorde sju poäng.

Bratt tvingades dock kliva av efter två perioder med en fotskada, som Gozzi hoppas är av lindrigare art.

På rätt väg

Just skadorna är en av orsakerna till höstens problem, enligt sportchefen/assisterande tränaren:

– Vi har i stort sett haft fem man borta i varje match, då blir det svårt att spela ihop femmor och det har blivit väldigt rörigt. Sedan att vi har gjort ommöbleringar i ledarstaben är en annan orsak. Men nu känns det som vi är på rätt väg.

Trots segern har AIK långt upp till toppen. Det skiljer fem poäng upp till strecket för slutspelsserien och hela tolv poäng till finalstrecket.

– Vi är långt ned, men vi kan inte fokusera på tabellen. Vi måste ta match för match och skapa ett självförtroende och en känsla som gör att det känns bra. Det gäller att leva i nuet. Varenda match är en slutspelsmatch för oss, sade Gozzi.

Bik Karlskoga kom till Hovet med tre raka segrar, men fick sviten bruten och missade chansen att ta över serieledningen från Timrå. Laget var blekt i två perioder, men visade lite spets i den tredje med två reduceringsmål.

TT

Följ ämnen i artikeln