Lagkapten skallades efter förlust – en gripen

Av:  Linnéa Engholm/TT

Billy Sharp, till höger, skallades av en supporter efter matchen mot Nottingham Forest. Arkivbild.
Billy Sharp, till höger, skallades av en supporter efter matchen mot Nottingham Forest. Arkivbild.

Sheffield Uniteds lagkapten, Billy Sharp, skallades blodig av en planstormande supporter efter förlusten mot Nottingham Forest. Nu har en person gripits av polis.

Efter att Sheffield förlorat playoff-mötet till Premier League mot Nottingham stormades planen av såväl firande som upprörda supportrar.

I tumultet som uppstod på tisdagskvällen skallades Sheffields lagkapten Billy Shap så illa att han började blöda.

– Billy stod utanför plan och försökte få bort våra spelare. Han blev överrumplad, det var fegt. Han slogs till marken och behövde sys, han var skakad, säger Sheffieldtränaren Paul Heckingbottom enligt BBC.

Polisen i Nottinghamshire startade en utredning efter händelsen, och nu har en 31-årig man gripits misstänkt för misshandel.

– Vår utredning är pågående. Vi har pratat med den drabbade spelaren och vi jobbar tillsammans med klubbarna, som bägge stöttar oss i utredningen.

Nottingham har i ett uttalande sagt att man är förskräckta över händelsen och att den som skallat Sharp kommer att portas från klubbens matcher på livstid.

”Klubben vill också be om ursäkt till Billy personligen, och till Sheffield United Football Club”, skriver man.

Nottingham vann på straffar efter att dubbelmötet slutat 3–3. För att nå Premier League måste man nu bara besegra Huddersfield.

Publisert: