Ny mästerskapsbesvikelse för Arsenalstjärnan

Av:  Lasse Mannheimer/TT

Jordan Nobbs, till vänster, missar fotbolls-EM i sommar. Arkivbild.
Jordan Nobbs, till vänster, missar fotbolls-EM i sommar. Arkivbild.

Arsenalmittfältaren Jordan Nobbs och stora mästerskap har blivit en olycklig kombination.

EM i sommar utgör inget undantag.

En knäskada stoppar 29-åringen från fotbollsfesten på hemmaplan.

Med 50 dagar kvar till fotbolls-EM presenterade England på tisdagen sin bruttotrupp på 28 spelare, och det var framför allt ett tungt namn som saknades i listan. Redan nu står det nämligen klart att Arsenals Jordan Nobbs missar mästerskapet på grund av en knäskada.

Nobbs var med i EM 2017, men har annars staplat mästerskapsbesvikelserna på hög. En korsbandsskada stoppade henne exempelvis från VM 2019 och i VM 2015 kunde hon bara spela en match innan skada satte stopp även där.

City dominerar

Jill Scott, som den här säsongen lånats ut till Aston Villa från Manchester City, är också ett frågetecken, men finns med i truppen.

England kommer oavsett komma till EM med ett starkt lag, nästan uteslutande med spelare från inhemska Super League. De två undantagen är Rachel Daly, amerikanska Houston Dash, och Georgia Stanway, vars flytt från Manchester City till Bayern München offentliggjordes på tisdagen.

Den klubb som gör överläget störst avtryck i bruttotruppen är Manchester City, som har – Scott och Stanway inräknade – hela elva spelare representerade.

Premiär på Old Trafford

”EM närmar sig och det här är ett stort steg på vägen mot turneringen. Vi har tagit fram en trupp och jag vet att vi har spelare som kommer ge allt för att se till så att det här blir en minnesvärd sommar”, säger förbundskaptenen Sarina Wiegman i ett pressmeddelande.

Den slutgiltiga 23-mannatruppen presenteras i mitten av juni. England inleder sedan EM med premiär mot Österrike på Old Trafford i Manchester den 6 juli.

Publisert: