Toivonen: "Gäller att studsa tillbaka snabbt"

Av:  Henrik Skiöld/TT

Ola Toivonen. Arkivbild.
Ola Toivonen. Arkivbild.

Möjligheten fanns att kliva förbi Hammarby och toppa tabellen – åtminstone för några dagar.

Malmö FF tog den inte.

I stället kom säsongens första allsvenska förlust – 0–2 mot AIK.

– Det gäller att studsa tillbaka snabbt, säger anfallaren Ola Toivonen.

Trots mängden skador tycker veteranen och lagkaptenen att Malmö hade sig självt att skylla.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek och så ligger vi under med 1–0. Jag tycker att vi tar bort euforin, stämningen på ett bra sätt. Vi är bra fram till deras mål.

– Vi har såna här nästanlägen. Det är just det som är irriterande, att den sista tajmingen, den sista avgörande passningen, inte sitter. Där är vi inte bra nog, säger Toivonen.

Skyller inte på skadorna

Han ville inte skylla på en skadelista som oroväckande lång.

– Vi är ju rätt vana, så som det varit i de senaste matcherna. Alla som spelar får steppa upp. Arbetsinsatsen av alla är det inget fel på, men det är just de där allra sista, de avgörande momenten som måste bli bättre. Vi kommer till bra lägen men skärpan måste till. Där är AIK lite bättre i dag.

Redan på måndag är det dags för nästa besök i Stockholm, mot Djurgården på Tele 2 arena.

– Det gäller att studsa tillbaka snabbt. Vi har inget annat val än att resa oss. Det visar vilken mentalitet vi har i laget. Det ska bli spännande att se.

Tränaren Milos Milojevic delar i stort Toivonens analys av förlusten på Friends arena.

– Vi började bra, hade kontroll även om vi kanske var något passiva och kom inte till många bra lägen i sista tredjedelen. Tajmingen mellan anfallare och mittfältare var inte så bra som vi är vana vid, men vi påverkas också av att vi spelar mot ett bra lag som AIK.

”Vi är slarviga”

– I andra halvlek forcerar vi. De är bra på att försvara sig och kan spela på resultatet. Det är en gammal regel i fotboll att man blir straffad när man inte gör mål. Vi är slarviga i straffområdet och de får en straff och så är det 2–0, säger Milojevic.

Han tanke var att spela mittbacken Lasse Nielsen, men dansken fick skrivas in på den långa listan av icke tillgängliga spelare.

– Det var ingen skada. Han är sjuk, säger MFF-tränaren.

Publisert: