Elitserien i bandy

Hammarby straffas: 0–5 och 25 000 i böter

Av: 

TT

TT-SPORT

Hammarby missade att registrera Robert Rimgård som spelare inför bandyns elitseriesäsong.

Nu döms klubben till en 0–5-förlust mot Västerås och 25 000 kronor i böter av tävlingskommittén.

Här ser du alla matcher i elitserien

Hammarby anmälde sig själva efter att man upptäckt att Rimgård spelat för klubben i tre matcher, trots att han fortfarande var registrerad för Broberg.

– Det var ett administrativt fel från vår sida, sade klubbchefen Calle Malm till Dagens Nyheter.

Nu har tävlingskommittén bestämt att Stockholmsklubben ska böta 25 000 kronor, det högsta bötesbeloppet.

Hammarbys Robert Rimgård var inte registrerad som en av klubbens spelare under de första matcherna i Elitserien. Arkivbild.

Malm berättar om beslutet på klubbens hemsida :

”Sen stunden vi upptäckte vårt eget misstag har vi varit väldigt besvärade. Vi vet var våra rutiner brast och kan inte annat än att be om ursäkt – till våra supportrar, till sporten i stort och inte minst mot våra egna spelare och ledare.”

Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet, säger att det både är ovanligt och allvarligt med den här typen av brister i en elitserieklubb.

”Det har varit svårt att reda i det som har hänt utifrån tävlingsbestämmelserna och därför har tävlingskommittén behövt extra tid för att komma till rätt slutsats”, säger hon i ett pressmeddelande

Men det är bara Västerås, som mötte Hammarby i elitseriens tredje omgång, som tilldöms en 5–0-seger, trots att Rimgård spelat även i de två tidigare mot Sandviken (6–7) och Tellus (5–2).

Tellus lämnade in en protest efter att Hammarbys miss blivit känd, men den inkom för sent enligt tävlingsbestämmelserna.

Här ser du alla matcher i elitserien

Publisert:

LÄS VIDARE

Målkungens passning: ”Synd att det var sista”

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitserien i bandy