TT-Sport

Falkenberg kvar - Mjällby ramlar ur

TT-SPORT

Falkenberg. Inget lag vann.

Men ett jublade som om man vunnit serien. Det andra vandrade av planen med hängande huvuden.

1-1 mellan Falkenberg och Mjällby ger hallänningarna nytt allsvenskt kontrakt och skickar Blekingelaget till superettan.

– Jag är otroligt glad men också tom. Det är svårt att uttrycka i ord vad jag känner. Det tar nog ett tag innan man riktigt kan känna in det här, säger Falkenbergstränaren Henrik Larsson efter den dramatiska avslutningen inför drygt 4 000 jublande åskådare på hemmaplan.

Ett Mjällbymål till hade skickat Henrik Larssons gäng till ett ovisst kval.

– Mot slutet av matchen frågade jag hur ställningen var i Gävle. När jag fick veta att Gefle ledde med 2-1 tänkte jag "ooops". Det var ju inte riktigt vad man ville höra.

– Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Men jag kände mig ändå ganska trygg när vi gick ner på fembackslinje, säger Henrik Larsson.

Ännu en framgång

Hallänningarna var kraftigt nederlagstippade inför den allsvenska debuten men laget har under Henrik Larssons ledning vuxit sig allt starkare:

– Mantrat har hela tiden varit att vi ska göra det här tillsammans. Killarna har insett att de kan spela på den här nivån. Det ger mod och tilltro till det vi håller på med.

Förhandlingar ska inom kort börja om framtiden. Planeringen har fram till nu haft två scenarion - ett för superettan och ett för fortsatt allsvenskt spel.

– Det finns bra förutsättningar att utveckla lagt. Vi vet vad vi behöver förbättra men att det måste ske utan någon överdriven ekonomi, för det har vi inte.

Mjällby bygger nytt

För Mjällbys del blir det att till stor del bygga nytt. Mot Falkenberg skapade man ett antal heta chanser - men bara ett mål. Joel Enarsson skickade in kvitteringen till 1-1 med tjugo minuter kvar att spela och gav åtminstone ett litet hopp för gästerna. Men närmare än så kom man inte.

– Vi gör inte mål och det syns i tabellen. Det är det som skiljer oss från de andra lagen, vi tar inte vara på våra chanser. Men nu hade det ju ingen större betydelse eftersom Gefle vann, säger tränaren Anders Linderoth.

Lagets främsta affischnamn före detta landslagsstjärnan Christian Wilhelmsson har redan deklarerat att han inte följer med ned i superettan. Ytterligare en handfull spelare uppges ha anbud från andra klubbar.

Och Anders Linderoth tror inte att han kommer att vara kvar som tränare nästa år.

– Mitt kontrakt sträcker sig den här månaden ut. Men jag ser positivt på Mjällbys chanser att komma tillbaka. Jag vet ju att det finns massvis av unga talanger i klubben. Ibland kanske man måste t ett steg tillbaka för att senare kunna ta två kliv framåt.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport