TT-Sport

Malmö derbyvann inför storpublik

TT-SPORT

Ishockey. Fullsatt på läktarna och hett på isen.

Malmö var kyligast, vann Skånederbyt mot Rögle med 2-1 - och klev upp på andra plats i hockeyallsvenskan med fem omgångar kvar.

– Fantastiskt roligt att vara hockeyspelare i kväll, sade segerskytten Nils Andersson till Viasat Hockey.

Det var mer än vanligt på spel inför måndagens derby då Malmö låg trea, fyra poäng före fyran Rögle.

Men inför 12 800 åskådare, fullsatt, i Malmö Arena var hemmalaget starkast.

Efter att Rögle misslyckats med ett 49 sekunder långt fem mot tre-spel och Malmös Tony Romano missat en straff var det Malmös powerplay som fällde avgörandet. Som så många gånger tidigare.

Nästan identiska mål

Mål nummer 41 och 42 i powerplay den här säsongen - bara Västerås är vassare - var nästan identiska.

Jens Olsson satte 1-0 i första perioden - backens elfte poäng de 13 senaste matcherna - och i andra satte Nils Andersson 2-1. Båda gångerna stod Björn Svensson och täckte framför Rögles målvakt Lars Volden.

– Vårt powerplay vinner i dag, sade Nils Andersson till Viasat Hockey.

I fjol var Andersson med om att ta upp Djurgården till SHL - nu hoppas han på att göra detsamma med Malmö.

I början av tredje perioden var det rejält grinigt i samband med att Malmös Mattias Persson sänktes av Rögles Almen Bibic och utgick med hjärnskakning.

Malmö tog säsongens tredje derbyseger av fyra möjliga och är bara en poäng efter ledande Karlskrona - men samtidigt bara en poäng före trean Västerås. De tre lagen ser ut att göra upp om de två förstaplatserna som innebär spel i den hockeyallsvenska finalen.

Nordström hyllad

Före matchen hyllade Malmö sin legendariske målvakt Roger Nordström genom att hissa upp hans matchröja i taket. Han spelade i klubben 1983-1998, vann SM-guld både 1992 och 1994 och bildade ett klassiskt målvaktspar med Peter "Pekka" Lindmark. Nordström tog även två VM-medaljer med Tre Kronor och hans tröja fick nu ta plats bredvid Lindmarks, nuvarande sportchefen Patrik Sylvegårds och Kaj Olssons som tidigare hängde i taket.

– Det var helt magiskt, sade en rörd Nordström till Viasat Hockey.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport