TT-Sport

Två hästar var bäst i Kalmar

TT-SPORT

Trav. Två hästar som bara var bäst. Så kan man sammanfatta resultatet av de två avslutande avdelningarna på V75 som avgjordes i Kalmar. Geisha Sund och Djali Bokos insatser gjorde att konkurrenterna inte bara såg ett, utan kanske två nummer mindre ut.

Att Robert Bergh har haft en alldeles fantastisk tid på travbanorna den senaste tiden kan ingen ha undgått. Han skickade ner en häst från Sundsvall till Kalmar, en resa på närmare 80 mil, enkel väg. Det visade sig inte vara förgäves då Geisha Sund pulveriserade motståndet från positionen utvändigt om ledaren tillsammans med Torbjörn Jansson.

– Hästen har gjort riktigt starka prestationer på sistone och jag trodde att jag hade den överlägset bästa hästen i loppet. Hon gick undan på rejält sätt, trots tuff löpning, sade segerkusken efteråt.

Förstapriset i stoloppet uppgick till 100 000 kronor och samarbetet Torbjörn Jansson/Robert Bergh visade sig återigen vara framgångsrikt.

– Precis som vanligt har Robert gjort ett fantastiskt bra jobb, avslutade Jansson och kunde konstatera att hästen kom i mål på segertiden 1.12,8 över medeldistans.

Per Nordström har flera gånger om sagt att Djali Boko är någonting alldeles utöver det vanliga. På sistone har hästen inte alls fungerat, men under lördagen visade han upp sitt kunnande. Trots tufft tempo under vägen var segern aldrig i fara i bronsdivisionsförsöket som inbringade 110 000 kronor.

– Jag lät honom sköta sig helt själv i inledningen då han lätt tar till galopp om han inte får bestämma själv. Sedan när det kritiska momentet var över var det dags att söka sig utåt i andraspår. Väl i ledningen var han aldrig nära att förlora och han kunde nog ha sprungit ett varv till i samma fart, sade tränare och kusk Nordström.

I övrigt...

...kunde Johnny Takter räkna in en dubbel efter att ha segrat med Dreams Take Time och Folli från ledningen.

...märktes det stor skillnad på Naglo' del Nord då han gick barfota runt om. Efter en fin ryggresa kunde han enkelt koppla grepp om motståndarna över upploppet i den inledande avdelningen.

...blir det till att plugga på inför nästa veckas omgång som avgörs på Gävletravet. Då veckans omgång blev förhållandevis favoritbetonad blev det jackpot på fem rätt och således kan en ensam vinnare ta hem 48 miljoner kronor nästa lördag.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport