Ekman-Larsson historisk mot Buffalo

Publicerad 2015-03-27

Ishockey. Oliver Ekman-Larsson valdes till matchens bästa spelare och skrev svensk NHL-historia när hans Arizona slog Buffalo med 4-3 i natt.

Den 23-årige backen spelade fram till det avgörande målet i sudden death. Men historia skrev han redan i mittperioden när han kvitterade Buffalos 2-1-ledning.

Målet var hans 21:a för säsongen - och därmed slog han Nicklas Lidströms 15 år gamla målrekord för svenska NHL-backar, skriver aftonbladet.se.

– Den stora skillnaden mot tidigare är att jag skjutit mycket mer i år, säger Oliver Ekman-Larsson till tidningen.

– Jag hade hellre haft framgångar med laget, men en sådan här säsong får man ta vara på det positiva och det här är ju en ljuspunkt.

I Boston gjorde Loui Eriksson en bra match mot Anaheim och gav med sitt 19:e mål den här säsongen hemmalaget ledningen med 2-1 i mittperioden. Men det räckte inte. Anaheim vände och vann med 3-2.

Vancouvers målvakt Eddie Läck höll nollan hemma mot Colorado i första perioden - men fick det tufft i andra mot Gabriel Landeskog och Co. Den 22-årige Avalanche-forwarden spelade fram till 1-0 och sköt själv 3-0 i mittperioden. Colorado vann till slut med 4-1 och Landeskog har nu gjort 22 mål.

Calle Järnkrok och Viktor Stålberg stod för förarbetet när Michael Santorelli satte 3-1-målet som till slut gav Nashville segern med 3-2 borta mot Tampa Bay.

TT