TT-Sport

Bengtsson hoppfull efter lyckat kval

TT-SPORT

Zürich. De är två av Sveriges största friidrottstalanger.

I EM i Zürich tog sig både Angelica Bengtsson, 21, och Sofi Flink, 19, till final.

– När jag har tittat på det tror jag att jag kan komma nära en medalj, säger Bengtsson.

Hon var en av tretton som tog sig över 4,45 under tisdagens stavhoppskval, dessutom var det en hel del luft mellan henne och ribban. Efteråt var Angelica Bengtsson ett enda stort leende.

– En väldigt härlig känsla att hoppa i dag. Det känns väldigt bra inför finalen, allt kan hända, säger hon.

Visserligen rev småländskan första försöket på både 4,25 och 4,35, men det berodde enligt henne själv på att staven blev för mjuk. I 4,45-hoppet använde Bengtsson en styvare stav som hon bara har tävlat med en gång tidigare, i just Zürich för två år sedan.

Styvare stavar i finalen

Bengtsson, som nyligen började samarbeta med franske tränaren Emmanuel Chapelle, har i år flyttat greppet 20 centimeter och räknar dessutom med att kunna använda ännu styvare stavar i finalen på torsdag.

– Då kan jag flyga ännu högre, komma ännu högre, hoppa ännu högre, säger hon.

– Till finalen ligger alla på en nivå mellan 4,70 och 4,50, där jag tror att jag har min nivå också. Finalen kommer bli riktigt intressant, antingen kommer jag sist eller så kommer jag nära en medalj.

Men mer än nära pallen vågar hon inte hoppas på, trots att hoppningen inte har känts så här bra på två år.

– Medaljerna kommer bli rätt svårt eftersom det är så många som har hoppat 4,70, säger Bengtsson vars svenska rekord från 2012 är 4,58.

Flink illa ute

En som var mer illa ute i sitt kval var spjutkastaren Sofi Flink, som länge balanserade på gränsen till att ta sig vidare. I tredje försöket ökade svenskan från 57,21 till 57,53 - tre centimeter längre än kvalgränsen - och säkrade finalplatsen som tolva i kvalet.

– Kastningen i dag kändes bra, mycket bättre än den har gjort på ett tag.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport