Växjö fortsatt mardrömsmotstånd för Skellefteå

TT-SPORT

Ishockey. Växjö är en mardrömsmotståndare för Skellefteå.

Nu kom tredje raka förlusten den här säsongen och sjätte totalt.

Växjö vann en svängig match med 3-2.

– Det är en riktigt sur torsk, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson till C More.

Det vankades toppmöte i SHL under annandagen. Växjö tog emot ett självförtroendestint Skellefteå som vunnit fyra av de senaste fem matcherna och stadigt börjat klättra i tabellen. Ett lag västerbottningarna dock har haft det marigt mot den här säsongen är just Växjö.

Två gånger om har de fått se sig besegrat den här säsongen och fem raka totalt. Nu är den sviten uppe i sex efter att Växjö ätit tillbaka underläge till seger.

– Vi vrider tillbaka matchen till vår fördel, vi har mer energi, vi skapar fler målchanser. De får en situation där de får göra sitt 2-2 som de får väldigt mycket energi av i ett läge där de verkligen behöver det. Vi är värda minst poäng i den här matchen, det är surt, riktigt surt, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson till C More.

Såg positivt ut

Men det såg ut som att ett trendbrott skulle komma för Skellefteå.

Joakim Lindström kvitterade matchen nio minuter in i den andra perioden till 1-1. Då började bortalaget kliva in och ta tag i matchen på allvar efter en blek första period.

– Vi steppar upp och börjar åka mer skridskor, jag tyckte det var lite väl passivt i den första perioden, säger Adam Pettersson, som utökade till 2-1 i andra perioden, till C More.

"Ingen slump att de leder"

Men i den tredje och avslutande var det hemmalaget som fick sig en renässans.

Linus Fröberg inledde vändingen med att kvittera en minut in perioden. Och sex minuter senare så fastställde Noah Welch slutresultatet till 3-2.

– De har överlag en förmåga att hålla sig kvar i matcher på ett underligt sätt och få sådana här mål som får matchen att tippa över. De har en förmåga som man måste respektera. Det är ingen slump att de leder serien, säger Bert Robertsson.

Växjö befäster sin serieledning, nu leder de serien tio poäng före Djurgården på andra plats. Skellefteå ligger kvar som trea.

TT