Helle Thomsen: "Jag är helt tom"

TT-SPORT

Handboll. Handbolls-EM var en succé för Helle Thomsen, men slutade ändå i besvikelse.

Nu står den tidigare svenska förbundskaptenen åter utan jobb, då kontraktet med Nederländerna går ut.

– Jag ville vinna guld, inte silver, säger hon.

Nederländerna pressade Norge ända in på mållinjen. Med fyra sekunder kvar hade nederländskorna bollen och ett måls underläge, 29-30. Men så kastade Danick Snelder bollen på foten på en medspelare, och bollen gick över till de norska spelarna som kunde sträcka armarna i luften och bara invänta slutsignalen.

– Vi hade chansen, men Norge var för starkt, säger Helle Thomsen. Just nu är jag helt tom. Men när jag fått sova på saken i nio-tio dagar kommer jag att vara stolt över resultatet, för vi har spelat riktigt bra.

Thomsen har haft ett turbulent år. Hon hoppade tillfälligt in som svensk förbundskapten över OS-kvalet i mars. Både hon och det svenska förbundet hoppades få till en förlängning, men Thomsens dåvarande klubb Midtjylland gick inte med på det. Ett par veckor senare fick hon plötsligt sparken från den danska klubben och i oktober hoppade hon på ett nytt korttidskontrakt med Nederländerna.

Det sträckte sig bara över EM, och trots att hon lyckades leda laget till EM-final är det oklart om det blir en fortsättning.

Thomsen och det nederländska förbundet ska sättas sig ner efter jul för att diskutera ett eventuellt nytt kontrakt.

TT-Ritzau