Lyckad debut för Southgate

Fotboll. Gareth Southgate fick som väntat en bra start på jobbet som förbundskapten för England.

2-0 mot Malta innebär att England är enda lag med full poäng i VM-kvalgrupp F.

Segern kom efter ett stort spelövertag, även om det dröjde nästan en halvtimme innan Jordan Hendersons passning nådde Liverpool-kompisen Daniel Sturridges huvud fram till 1-0. När sedan Henderson spelade fram Dele Alli tio minuter senare, och Alli sköt in en egen retur i mål, kändes segern klar.

– Med tanke på hur allt såg ut för tolv dagar sedan när jag tog över, så har vi internt kommit en riktigt lång väg. Men i andra halvlek i dag så hade vi känslan av att matchen var vunnen och vi började omedvetet titta framåt till tisdagens match, sade Southgate, som valde att ge Wayne Rooney, som stundtals har varit petad i Manchester United, fortsatt förtroende som lagkapten.

Tufft för Norge

Sloveniens Rok Kronaveter gjorde sitt första landslagsmål med sin första spark i matchen mot Slovakien. Inhopparen gjorde matchens enda mål i den 74:e minuten, efter en knapp minut på plan.

Norge, med före detta Djurgårdstränaren Per Mathias Högmo som förbundskapten, har samtidigt fått en riktigt jobbig inledning på VM-kvalet.

Efter förlusten mot Tyskland (0-3) blev det nu 0-1 borta mot Azerbajdzjan, vilket gör att norrmännen inte fått med sig en enda poäng eller gjort ett enda mål i den svåra kvalgrupp C. Tyskland slog Tjeckien med 3-0 - efter två mål för andra kvalmatchen i rad av Thomas Müller - och delar därför topplaceringen i gruppen med Azerbajdzjan.

Danmark förlorade

Danmark lyckades inte få med sig någon poäng från bortamötet med Polen. Robert Lewandowski gjorde Polens samtliga tre mål i 3-2-mötet i Warszawa. Eftersom både Rumänien (5-0 mot Armenien) och Montenegro (5-0 mot Kazakstan) vann ligger Danmark bara fyra i gruppen.

TT

Publisert: