Ny succé för Ajdarevic

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro. Tre mål på två matcher. Örebros nyförvärv Astrit Ajdarevic har gjort succé i Örebros tröja. Ett snabbt vänsterskott och en knallhård nick visade vägen när Örebro besegrade Elfsborg med 3-0 och befäste tredjeplatsen i allsvenskan.

Astrit Ajdarevic, 20, kom till Örebro under sommaruppehållet. Med meriter från Liverpools ungdomslag och spel i engelska andraligan hade han förhoppningar på sig direkt och han har knappast gjort någon besviken.

Ajdarevic kom in i mitten av första halvlek när Örebros kapten Fredrik Nordback tvingades linka av planen. Gjorde några fina prestationer direkt men snackisen kom att bli hans vänsterskott efter 44 minuter. Han fick bollen några meter utanför straffområdet av Patrik Anttonen och drog till direkt.

Skottet var hårt och bollen wobblade också rejält i luften vilket fick Elfsborgs målvakt Ante Covic att se ut som en riktig amatör. Ajdarevic saluterade målet med givakt och honnör.

Efter 56 minuter slog han till igen, nickade stenhårt förbi Covic som denna gång såg ut som en staty. 74 minuter in i matchen byttes Ajdarevic ut och fick stående ovationer av merparten av de 10 032 åskådarna.

– En intressant spelare, det är första gången jag ser honom live, sade Tommy Söderberg, förbundskapten för det svenska U21-landslaget.

De båda målen av Ajdarevic gjorde att Samuel Wowoahs kanon som betydde 3-0 hamnade i skymundan. Men det var också ett riktigt bombnedslag.

TT

Publicerad: