TT-Sport

17-åring visade Växjö vägen

Av: 

TT

17-årige Victor Stjernborg gjorde karriärens första SHL-mål när Växjö slog Brynäs. Arkivbild.
17-årige Victor Stjernborg gjorde karriärens första SHL-mål när Växjö slog Brynäs. Arkivbild.

TT-SPORT

Några av guldhjältarna från våren 2018 är tillbaka i stan

Dessutom har Växjö en talangfull 17-åring som nu gjort mål även i SHL.

– Jag kände mig lättad och blev skitglad, säger Victor Stjernborg efter sitt livs första SHL-mål och 5-2-seger mot Brynäs.

När endast tre sekunder återstod av den inledande perioden klev unge Victor Stjernborg in i handlingen genom att skjuta in Växjös ledningsmål. Rutinerade lagkamraten Robert Rosén gläds med 17-åringen.

– Otroligt kul för honom, han imponerar med sitt otroligt mogna spel med tanke på att han är så ung, säger Rosén om Stjernborg.

Fick historiska pucken

Och självklart såg lagkamraterna till att den unge målskytten fick pucken med sig hem.

– Jag fick den i omklädningsrummet efter matchen, den ska upp på hyllan hemma, berättar Victor Stjernborg.

I den andra perioden utjämnade Brynäs rutinerade forward Patrik Berglund till 1–1. Efter det klev en av guldhjältarna från 2018, Robert Rosén, in i handlingen och nätade i powerplay. Men trots det sågs formstarka Brynäs länge med chans att ta lagets tredje raka seger denna vecka.

I den tredje perioden tröt dock Gävlelagets ork och Växjö kunde kämpa ned sin motståndare.

– Så kan man beskriva det. Vi gjorde inte någon särskilt bra match, det kändes som om vi körde lotteri där ute. Men vi är ett bra lag i grunden och kunde hitta ett sätt att vinna, säger Robert Rosén.

En annan av Växjös forna guldhjältar som nu återvänt är Andrew Calof. Kanadensaren satte dubbla avtryck i målprotokollet. Chad Billins reducerade för Brynäs innan Växjös back Juuso Vainio fastställde slutresultatet.

"Lång väg"

Växjö är laget som jagar närmast bakom serieledande Rögle i den haltande SHL-tabellen. Smålänningarna ser allt mer ut som en seriös guldkandidat senare i vår. Men Robert Rosén har varit med förr och betonar att det handlar om en lång väg att vandra.

– Allt avgörs i slutet av säsongen, det är då det gäller att toppa formen och vara konsekvent. Det kommer att bli tajt mellan många bra lag, säger Rosén.

– Men vi har visat att vi är ett topplag och har många ingredienser i vår trupp. Det är klart vi vill vara med hela vägen i vår, fortsätter han.

Unge Victor Stjernborg har för dagen spelat sig in i en av Växjös fyra kedjor och hymlar inte med sina tankar angående målsättningen framöver.

– Jag får mycket hjälp av lagkamraterna, det känns tryggt. Vi ska försöka gå hela vägen, säger 17-åringen.

Publisert: