Krislagets tränare slutar – med två matcher kvar

Karl Sundström/TT

Publicerad 2023-11-03

Jeffrey Aubynn lämnar Örgryte. Arkivbild.

Örgryte ligger risigt till i superettan. Nu väljer huvudtränaren Jeffrey Aubynn att säga upp sitt kontrakt.

”Jag tar på mig ansvaret för de sportsliga resultaten, vilka tyvärr inte har varit tillräckligt bra den här säsongen”, säger han till klubbens webbplats.

Med två omgångar kvar av säsongen ligger klassiska Örgryte sist i tabellen. En blytung säsong som redan till helgen kan sluta med en degradering till division 1 om alla resultat går emot klubben.

Nu kommunicerar Örgryte att huvudtränaren Jeffrey Aubynn lämnar.

“Uppdraget blev inte som jag förväntat mig, av olika anledningar. Jag har under hela året kommunicerat kring detta och förmedlat min oro. Tyvärr har vi inte lyckats komma upp i samma ambitionsnivå. Det har tagit mycket energi som kunnat förvaltats på ett bättre sätt”, säger han.

Aubynn fortsätter:

”För att klubben ska kunna genomföra ett bra rekryteringsarbete, gällande ny tränare, så har jag meddelat klubben att jag inte ser mig själv i Öis 2024 och har med det sagt upp mitt kontrakt. Jag var villig att fullfölja de två matcher som är kvar och ett eventuellt kval, men klubben har valt att arbetsbefria mig från uppdraget redan nu.”

I de avslutande seriematcherna och i ett eventuellt kvalspel kommer Örgryte att ledas av Xabier Ruiz Ocenda tillsammans med Sören Börjesson och Albin Sheqiri.

På lördag spelar Örgryte hemmamatch mot redan klara seriesegrarna Västerås. I den sista omgången möter de Landskrona.

ANNONS