Campos om bettet: "Det är ingenting"

Carl Göransson/TT

Publicerad 2023-04-02

Hammarbys Edvin Kurtulus, högst i den här nickduellen, hävdade att han blev biten under matchen av Diego Campos. Degerforsspelaren svor sig dock fri.

På tv-bilderna i Discovery+ såg det ut som att Diego Campos bet Hammarbys Edvin Kurtulus i armen i en närkamp i andra halvlek. Men Degerforsspelaren svor sig fri efteråt.

Efter den allsvenska premiären på Tele2 arena kom en del av eftersnacket att handla om bettet. Eller ”bettet”.

Diego Campos menade att handlade om det sistnämnda, även om Kurtulus arm tveklöst var i costaricanens mun.

– Han (Kurtulus) reagerar inte, han gör ingenting, Det är inte som att han har ont. Så det är ingenting, säger han.

Kurtulus kom senare till intervjuzonen och menade att det absolut handlade om ett bett. Om än inte i klass med Luis Suarez klassiska tugga i VM 2014.

– Han bet inte så hårt men det var fortfarande lite skumt att han biter, säger hammarbyaren.

Degerfors avslutade förra säsongen med elva raka utan förlust och räddade sig då kvar i allsvenskan utan kval. Nu hade man sin bästa period under slutet av andra halvlek, men räckte inte riktigt till i 1–3-förlusten.

– Vi gör en väldigt bra sista kvart på första halvlek, där jag tycker att vi till och med skapar för att kunna göra ett mål till, säger Degerforstränaren Andreas Holmberg.

– Vi visste att vi behövde göra en perfekt match för att ta poäng. Vi gör en helt okej insats stundtals, men det är inte perfekt. Och därför står vi här med en förlust.