Österrikes kvalsmäll: Stjärnan knäskadad

Tim Dahlbacka/TT

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2023-05-15

Manchester Uniteds mittfältare Marcel Sabitzer missar resten av säsongen. Arkivbild.

Här kommer dåliga nyheter för Österrike inför sommarens viktiga EM-kvalmatch mot Sverige:

Manchester Unitedstjärnan Marcel Sabitzer har skadat knät och blir borta resten av säsongen.

– Bra för oss, säger landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren till TT.

Den 20 juni drabbar Österrike och Sverige samman i Wien. Lagen väntas göra upp om den andraplats i gruppen som även den innebär spel i nästa års EM, då stjärnfyllda Belgiens tros lägga beslag på förstaplatsen.

Nu kan Österrike tvingas klara sig utan en av sina absolut viktigaste spelare. Marcel Sabitzer, på lån hos engelska storklubben Manchester United från tyska ditot Bayern München, är knäskadad och missar resten av klubblagssäsongen.

Det meddelar Premier League-laget på sin webbplats. United gör säsongens sista match i FA-cup-finalen mot grannen Manchester City den 3 juni.

Marcel Sabitzer är en given kugge i Ralf Rangnicks landslag. 29-åringen har gjort 14 mål på 69 landskamper från sin mittfältsposition. Två av dessa kom i EM-kvalpremiären mot Azerbajdzjan.

Landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren beklagar att spelare blir skadade, men har inget emot att Sabitzer saknas på Ernst Happel-stadion Wien.

– Det är bra för oss. Jag visste inte att han är borta. Det är en bra spelare som jag gillar, säger Wettergren, på plats på den allsvenska ångestmatchen mellan AIK och IFK Göteborg.

Nytt inför EM-kvalet är att landslaget samlar några spellediga utlandsproffs redan veckan innan hela truppen strålar samman i Stockholm måndag 12 juni.

Österrike toppar i nuläget grupp F på maximala sex poäng efter två matcher.