Saudiarabien om ryskt förbundsbyte: Inga problem

Av:  TT-AFP

Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, ser inga problem med ett ryskt fotbollsförbundsbyte. Arkivbild.
Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, ser inga problem med ett ryskt fotbollsförbundsbyte. Arkivbild.

Saudiarabien skulle inte invända mot att Ryssland går med i det asiatiska fotbollsförbundet. Det uppger landets idrottsminister för AFP.

Ryssland kan komma att byta fotbollsförbund, från europeiska Uefa till asiatiska Afc, för att ta sig tillbaka till internationell tävlingsfotboll.

Ryska tjänstemän luftade tanken om byta konfederation i december ifjol. Detta som en konsekvens av att det europeiska fotbollsförbundet stängt av Ryssland från internationellt spel – på grund av landets invasion av Ukraina.

Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, uppger under Afc:s kongressmöte i Bahrain att han inte ser några problem med ett ryskt förbundsbyte.

– Om Fifa och Afc tillåter det och det finns en fördel för Asien så tycker jag inte att det är några problem, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Att gå med i Afc skulle bland annat innebära att Ryssland i framtiden kommer att spela VM-kval mot asiatiska länder samt att landets klubblag deltar i asiatiska tävlingar.

Publisert: