Fransk seger i Elitloppet: "Vansinnigt"

Av:  Nanny Lögdal/TT

Etonnant, med kusken Anthony Barrier vann Elitloppet 2022.
Etonnant, med kusken Anthony Barrier vann Elitloppet 2022.

Det blev fransk seger i Elitloppet.

Etonnant, med kusken Anthony Barrier och tränaren Richard Westerink, tog hem det prestigefyllda loppet.

– Helt galet, han var bäst i dag, säger Barrier.

Tränaren Richard Westerink har två gånger tidigare vunnit Elitloppet, 2014 och 2017, då med Etonnants far Timoko och svenske kusken Björn Goop.

Trots att Etonnant felade i den sista kurvan och började galoppera fick kusken Anthony Barrier snabbt rätsida på det.

– Det här är vansinnigt, det är helt sjukt och fantastiskt. Jag trodde inte att det skulle gå när det felade i sista kurvan, säger Barrier i TV4.

– Han (Etonnant) bara flög till mål.

Fem miljoner

Hail Mary tillsammans med Erik Adielsson såg länge ut som vinnaren men Etonnant och Barrier kom ikapp och snodde åt sig segern.

I sitt försöksheat blev Etonnant tillsammans med Anhtony Barrier fyra men segertiden i finalen blev 1.09,3 och förstapriset är fem miljoner kronor.

Förra årets vinnare Don Fanucci Zet, med kusken Örjan Kihlström och tränaren Daniel Redén, började galoppera bakom startbilen och blev snabbt uträknad från vinsten.

– Det är riktigt surt. Vi valde att köra med skor och då slog han ihop och det har han aldrig gjort. Skulle ha gått på, kanske, magkänslan och rycka skorna, säger Daniel Redén i TV4.

– Så här är det med racing, det är små marginaler och han blev för peppad från innerspår.

”Djävulskt lopp”

På andraplats kom Hail Mary, med kusken Erik Adielsson och tränaren Daniel Redén, och trea blev Mister F.Daag med kusken Robin Bakker och tränaren Paul Hagoort.

– Han gör ett djävulskt lopp. Men den öppningen och ändå har krafter att spurta. Otroligt nöjd med honom, jag har inte haft honom så länge, säger Redén om Hail Mary.

Publisert: