Lagergren åker inte med till VM

TT

Publicerad 2021-01-08

Albin Lagergrens andra coronatest är även det positivt och han åker inte med landslaget till VM på tisdag.. Arkivbild.

Även det andra coronatestet för handbollslandslagets Albin Lagergren var positivt och han åker därför inte med till VM i Egypten i nästa vecka.

– Men teoretiskt är inte dörren stängd till mästerskapet, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag.

Handbollslaget meddelar också att alla andra i landslaget har testat negativt.

Lagergren har varit fotskadad den senaste tiden och anslöt först på torsdagen till landslaget i Eskilstuna. Men innan han släpptes in gjordes ett snabbtest för covid-19, som visade sig vara positivt. Lagergren skickades därför omedelbart hem efter att även ett så kallat PCR-test tagits.

Det testet fick man svar på under fredagsförmiddagen. Det innebär att högernian inte kan åka med landslaget till VM på tisdag. Det har också tagits ut en ersättare, Jack Thurin. Däremot kan Lagergren möjligen ansluta senare under turneringen.

"Det är inte uteslutet", säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett pressmeddelande.

Enligt Jerrhag hänger det mer på om det går att genomföra logistiskt och om det är sportsligt motiverat att plocka in en spelare som inte kunnat träna med landslaget under en längre tid.

Handbollslandslaget fick ett första coronafall tidigare i veckan, Anton Lindskog, och därför har hela laget satts i karantän. Samtidigt sköts två EM-kvalmatcher upp. Landslaget kan under karantänstiden endast träna i mycket små grupper.

VM i Egypten börjar kommande vecka och Sverige möter Tjeckien i första matchen på torsdag.