Campo Bahia galopperade bort segern

avTT

Publicerad:
Foto: Christophe Ena/AP/TT
Björn Goop vann i Vincennes och får därmed en plats i Prix d’Amerique om en dryg månad. Arkivbild.

Det blev en tung söndag för de svenska hästarna på Vincennes-banan. I Prix Tenor du Baune slutade Who’s Who bland de sista efter att tröttnat redan tusen meter från mål.

I Criterium Continental galopperade Campo Bahia bort en given seger i början av upploppet.

Segern gick till Björn Goop bakom hemmafavoriten Face Time Bourbon, som därmed får en plats i Prix d’Amerique om en dryg månad.

Conrad Lugauer hade stora förhoppningar på sin fyraårige stjärna Campo Bahia. Trots att han mötte Face Time Bourbon på dennes hemmaplan. Fyraåringen vann Europaderbyt i Helsingfors och har segrat i 18 av 21 lopp.

Det såg också bra ut när Lugauer kunde försvara innerspåret och ta hand om ledningen med sin häst. Efter startrusningen drogs tempot ner och in mot sista kurvan såg Campo Bahia väldigt pigg ut i spets. Samtidigt som Face Time Bourbon fått jobba en del ute i spåren och attackerade i fjärdespår.

"Slappnade av"

I början av upploppet var svenskekipaget i klar ledning men cirka 200 meter från mål galopperade Campo Bahia.

– Hästen slappnade av och rullade över. Det känns förstås väldigt tungt just nu, men samtidigt visade Campo Bahia att han är en topphäst. Face Time Bourbon har ju räknats som en av världens bästa hästar. Nu åker hästen hem till Sverige och kanske blir det start på Vincennes igen i ett femåringslopp om några veckor, sade Lugauer.

Möjlig infektion

Björn Goop kommer att sitta upp bakom en av favoriterna i Prix d’Amerique den 26 januari – Face Time Bourbon. Goop vann det franska storloppet för två år sedan med svenske Readly Express.

Bäste svensk i Criterium Continental blev nu Flight Dynamics och Örjan Kihlström med en överraskande fjärdeplats.

Det stod även en direktplats på spel till Prix d’Amerique för Who’s Who men han tröttnade helt. Möjligen har femåringen dragit på sig en infektion och får försöka komma igen nästa vinter i Paris.

Publicerad: