Spelarna stöttar Potter: "Upp till oss"

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2023-03-06

Chelseas manager Graham Potter behöver en framgång mot Dortmund för att trygga sitt jobb.

Segern över Leeds i lördags gav Graham Potter och hans Chelsea andrum.

Men en motgång mot Dortmund i Champions League kan fortfarande kosta Potter jobbet.

– Det är upp till oss också. Det är vår skyldighet gentemot managern, säger mittfältaren Ruben Loftus-Cheek.

Chelseas 1–0-seger över Leeds i Premier League gav den förre Östersundstränaren Graham Potter andrum efter en turbulent tid och dåliga resultat.

Men inte mer än så.

Hämtar inte Chelsea upp 0–1-underläget i returen hemma mot Dortmund i åttondelsfinalen i Champions League kan Potter vara arbetslös på onsdag.

– Det är vår skyldighet gentemot managern. Han är en fantastisk manager, det kan ingen argumentera mot efter vad han gjort med Brighton och annat, säger mittfältaren Ruben Loftus-Cheek till Evening Standard.

– Det är upp till oss också. Vi har en enorm respekt för managern, sättet han har stått upp för oss framför media trots vår dåliga form, fortsätter han.

Fyra månader sedan

Chelsea, Champions League-mästare så sent som 2021, har inte vunnit två matcher i rad sedan i oktober och dessutom bara gjort två mål de senaste sju matcherna.

Och seger med två mål är just vad Londonlaget behöver för att gå vidare.

Då har dessutom Dortmund superform med tio raka segrar, 1–0-segern hemma mot Chelsea i den första matchen för tre veckor sedan inkluderad.

Chelsea nye majoritetsdelägare Todd Boehly har hittills gett Potter sitt stöd. Men ett uttåg ur Champions League kan betyda att tålamodet är slut. Speciellt som många supportrar redan ropat på Potters avgång en längre tid.

Chelsea ligger bara tia i Premier League, elva poäng från en Champions League-plats.

”Killarna har lidit”

Potter själv drog en suck av lättnad efter segern i lördags, men inser att mötet med Dortmund kan avgöra hans öde.

– Den var bra för självförtroendet och moralen. Killarna har lidit därför att de bryr sig. Supportrarna har också lidit. Det här ger oss en chans att återhämta oss för den viktiga matchen på tisdag, sade Potter efter vinsten.

Skadelistan är fortfarande lång i Chelsea, men positivt är att engelske landslagsbacken Reece James var tillbaka i träning på måndagen och redo för spel.

Dortmund har frågetecken för målvakten Grego Kobel som drog på sig en lårskada på uppvärmningen inför mötet med Leipzig i Bundesliga i fredags kväll och fick kasta in handduken.

Dessutom är segerskytten i första mötet, Karim Adeyemi, borta med en muskelskada.