Lindholm om ovissa framtiden: "Inte upp till mig"

Josefin Ulriksson/TT

Publicerad 2024-01-18

Elias Lindholm. Arkivbild.

De senaste säsongerna har han öst in mål i NHL – men den här har det gått tyngre för Elias Lindholm.

Samtidigt är hans framtid oviss och han toppar listorna över de hetaste spelarna som snart kan bli bortbytta.

– Det är svårt att inte tänka på den situation man sitter i, säger Lindholm.

Den svenske stjärnan gör sin sjätte säsong i Calgary Flames – och kanske blir det hans sista. Den 8 mars stänger fönstret för byteshandel av spelare i NHL, och än har Lindholm inte förlängt sitt utgående avtal. På flera nordamerikanska mediejättars listor över heta spelare på marknaden återfinns Lindholm i topp.

– Det är en del av det nu, när man börjar närma sig slutet på kontraktet. Man försöker att inte fokusera alltför mycket på det, men ibland kan det vara svårt att stänga ute allt, säger Lindholm och fortsätter:

– Vi får se vad som händer, jag försöker fokusera på det man kan påverka och det är att spela så bra som möjligt.

”Går inte in just nu”

På isen har det dock inte stämt på samma sätt som de senaste säsongerna, då han varit en riktig målspruta. Hittills har det blivit åtta fullträffar den här vintern, och kanske är det tankar på den osäkra framtiden som påverkar.

– Svårt att säga, det är klart att man försöker inte tänka på den situationen. Det känns som jag har mycket chanser men de går inte in just nu, så är det ibland är i den här sporten. Men det är svårt att inte tänka på den situation man sitter i.

Vad är då det viktigaste när man förhandlar om ett nytt NHL-avtal? Enligt Lindholm är det en mix av allt, för att få en så bra helhet som möjligt.

– I nästa kontrakt vill jag stanna på samma ställe och ha så långt kontrakt som möjligt, sen är pengar också en del såklart. Allt spelar in, du vill vinna, men allt hänger ihop, säger han.

Trivs i Calgary

Från Lindholms sida är dörren till en fortsättning i Calgary inte stängd, men det är flera månader sedan klubben kom med ett bud senast – och den gången var parterna inte överens.

– Jag har varit här länge och trivs otroligt bra. Organisationen, staden, fansen... alla här har varit bra mot mig sedan jag kom. Men det är inte bara upp till mig, säger Lindholm och fortsätter:

– Vi har inte pratat kontrakt sen juli egentligen. Jag försöker bara ta det som det kommer. Det är ganska nära till deadline, det är upp till de högre upp vad de vill göra, det är ur mina händer.