Kling nöjd med start på säsongen

TT-SPORT

Alpint. Trea, femma, fyra.

Utförsåkaren Kajsa Klings säsongsöppning har varit riktigt bra.

– En sån här säsongsstart har jag aldrig fått förut, sade Kling till Eurosport efter fjärdeplatsen i söndagens super-G i Lake Louise, Kanada.

Kling inledde världscupsäsongen med att bli 22:a i Söldens storslalom i oktober. Men sedan världscupcirkusen flyttade över till Lake Louise i Kanada har den snart 28-åriga svenskan radat upp topp-placeringar. Det började med en tredjeplats i fredagens störtlopp, personbästa i disciplinen, som dagen därpå följdes upp men en femteplats i störtlopp.

På söndagen väntade säsongspremiär i favoritgrenen super-G, där Kling har en andraplats som bäst.

"En bra helg"

Vid första mellantiden var Kling i ledning, men i mål var hon slagen med sju tiondelar av segraren, schweiziskan Lara Gut. Till tredjeplacerade italienskan Sofia Goggia skiljde blott elva hundradelar, men några småmissar längre ner i banan gjorde att Kling missade pallen.

– Utgången i branten är jag inte riktigt nöjd med. Men jag tycker att det har varit en bra helg och har överlag presterat en stabil åkning.

Arrangörerna var in i det sista tveksamamma till om det över huvud taget skulle bli någon tävling på grund av det ymniga snöandet tidigare under dagen. Starten sköts upp en timme och flyttades ner i banan för att pisten skulle bli åkbar.

– De (arrangörerna) fått till det otroligt bra måste jag säga, sade Kling.

Shiffrin före Gut

Världscupledande slalom- och storslalomspecialisten Mikaela Shiffrin, USA, blev 27:a, och är med sina 362 poäng 32 poäng före Gut i sammandraget. Kling har efter sin framgångsrika vecka i Kanada fått ihop sammanlagt 165 poäng.

TT