TT-Sport

Sverige visar inga ess mot Island

TT-SPORT

Malmö. Island väntar i en träningslandskamp på fredagen - och i premiären av handbolls-VM i Qatar en vecka senare.

– Har vi några ess i rockärmen kommer vi inte att visa dem, säger herrlandslagets förbundskapten Staffan Olsson inför mötet i Kristianstad.

Island fick en plats i VM då Förenade arabemiraten drog sig ur på grund av den politiska spänningen gentemot värdlandet Qatar.

– Det blir lite märkligt att möta Island innan VM, men det finns vissa saker man ändå vill se i en match utan att avslöja för mycket. Inställningen och att vi vill lägga prioritet på kontringsspelet, det vill man göra oavsett motstånd, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

"Inte råd med"

I helgen spelar Sverige även träningslandskamper mot Slovenien (i Ålborg på lördag) och Danmark (Århus, söndag). Just Danmark föll Sverige mot i måndags med knappa 23-24. Då fick förbundskaptensduon Olsson och Ola Lindgren ett kvitto på ett stabilt målvakts- och försvarsspel, men även frågetecken kring spelet i numerärt överläge såväl offensivt som defensivt.

– Jag tror inte att vi vann något övertagsspel under hela matchen och det har man ju inte råd med i ett mästerskap, säger Olsson.

VM pågår mellan 15 januari och 1 februari och Sverige ställs i gruppspelet mot Island, Tjeckien, Algeriet, Egypten och Frankrike.

Tuff åttondelsfinal

– Vi ska ta oss vidare från gruppen - det är en klar målsättning. Frankrike får väl gälla som rätt klara favoriter. Island och Tjeckien är tuffa, men vi vet inte riktigt var Algeriet och Egypten står.

De fyra första går till åttondelsfinal där lag från D-gruppen - Danmark, Polen, Ryssland, Argentina, Saudiarabien och Tyskland - väntar.

– Det kommer bli en tuff åttondelsfinal, så det får räcka i nuläget med att säga att målsättningen är att ta oss till slutspel. Sedan vill vi ju väldigt gärna vinna åttondelsfinalen, säger Staffan Olsson.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport