TT-Sport

Svensk succé i Åres skicross

TT-SPORT

Freestyle. Victor Öhling Norberg behåller sin fina form.

Den svenska skicrosstjärnan utökade sin ledning i världscupen när han vann finalen i Åre. Det blev dessutom svenskt på tredje plats genom Michael Forslund.

Victor Öhling Norberg, även kallad Vön, är i sitt livs form. När världscupen gästar Åre för två tävlingsdagar står många världscuppoäng på spel. Och det kunde inte ha börjat bättre för den svenske totalledaren. Han var snabbast i fredagens kval och var sedan hur stabil som helst på vägen till final. Väl där hamnade han visserligen bakom fransmannen Jean Frederic Chapuis i starten, men var snart i ledningen och åkte kontrollerat mot sin tredje raka triumf i världscupen. Totalt var det svenskens fjärde seger och tolfte gången han fick kliva upp på prispallen.

Michael Forslund övertygade också på vägen till final och tog karriärens första pallplats när han blev trea bakom Öhling Norberg och Chapuis.

På damsidan var stora förhoppningar ställda på Anna Holmlund, som leder världscupen totalt. Men svenskan hamnade helt snett i sin kvartsfinal. I klar ledning åkte hon på fel sida av en port efter ett hopp och blev diskvalificerad.

Anna Holmlund har chans till revansch redan på söndagen i Åres skicross-backe, då det är nya tävlingar både för damerna och herrarna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport