Publicerad 2015-10-23

Bandy. Regerande bandymästarna i Västerås SK fick bästa tänkbara start på elitserien.

Nyförvärvet Simon Jansson gjorde två mål i 3-0-segern mot Hammarby.

Det var en hemflyttad västmanlänning som visade vägen när VSK premiärvann det grönvita mötet inför 4 227 åskådare i ABB Arena.

Köpingssonen Simon Jansson, som lämnade Edsbyn efter förra säsongen, spräckte först nollan i den 18:e minuten innan han med halvtimmen spelad dunkade in 2-0 på hörna.

Redan i 36:e minuten kom matchens sista mål när Patrik Sjöström, som missade en straff vid ställningen 0-0, fick revansch från straffpunkten. Hammarby skapade tretton hörnor men lyckades aldrig få hål på VSK:s landslagsmålvakten Andreas Bergwall.

Stjärnspäckade Sandviken vann med 4-2 borta mot Vänersborg efter två mål var av Daniel Mossberg och Erik Pettersson. Både Patrik Nilsson och Christoffer Edlund lämnade alltså isen mållösa.

I Vetlanda kunde förre förbundskaptenen Jonas Claesson jubla vid slutsignalen - hemmalaget vann mot Broberg-Söderhamn med 4-3.

Kalix och Kungälv kryssade (5-5), medan det i övrigt blev väntade segrar. Bollnäs hemmaslog TB Västerås med 6-3, Edsbyn vann med 6-2 mot Gripen-Trollhättan hemma i "bandykyrkan" medan Villa-Lidköping lämnade Studenternas i Uppsala med en 4-1-seger mot Sirius.