Menning har guld i sikte

Publicerad:
Uppdaterad:

Kanot. Petter Menning övertygar i kanot-VM. Den svenske 200-metersspecialisten vann sitt semifinalheat i K1 på lördagen och är på jakt efter sitt andra VM-guld.

Efter guld 2013 och silver 2014 har Petter Menning på den konstgjorda sjön vid Idroscalo-anläggningen utanför Milano visat att han håller medaljklass även i detta VM. Menning hade tredje bästa tid i försöken och följde dagen efter upp med att vinna sin semifinal.

Under en strulig finaldag missade dock Erik Svensson och Christian Svanqvist både medalj och OS-biljett i K2 200 meter. Finalen fick en skandalartad start. Lagen på bana ett och två, Kanada och Sverige, stannade av direkt efter starten medan övriga sju deltagare fortsatte och fullföljde loppet. En tjuvstart hade registrerats, men det uppfattades bara av Kanada och Sverige.

När finalen kördes om trekvart senare så kom Svensson och Svanqvist på åttonde plats. Duon var sex tiondelar från medalj och två placeringar från de sex som fick varsin OS-biljett. Sandor Totka och Peter Molnar, Ungern, vann.

Linnea Stensils kom på tredje plats i sin semifinal på K1 200 meter. Men med 16:e tid får hon nöja sig med B-final.

De svenska K4:orna åkte ut i semifinalerna. Herrfyran kom åtta i sitt heat på 1 000 meter och damfyran sjua i sitt på 500 meter.

TT

Publicerad: