TT-Sport

Praktmiss av Anja Pärson

TT-SPORT

Stockholm. Anja Pärson var på väg mot seger i världscupens super-G i italienska Tarvisio när hon missade en port och åkte ur.

– Surt förstås men vi har inte gett upp om totalsegern, det är 900 poäng kvar att köra om, säger tränaren Mikael Junglind.

Segern gick till amerikanskan Lindsay Vonn som därmed utökade ledningen i den totala världscupen. Vonn leder nu på 1 375 poäng, 299 före tyskan Maria Riesch och hela 414 före Anja Pärson.

– Det återstår nio tävlingar och många poäng kvar att köra om och vi har inte gett upp. Anjas åkform är bra, säger Ljunglind.

Pärson hade ett segeråk på gång i backen i Tarvisio. Hon ledde med 69 hundradelar före blivande trean Tina Maze, Slovenien, vid den första mellantiden. Ledningen utökades till 1,20 efter den andra mellantiden men strax därefter kom missen av svenskan.

– Anja kom för rakt på och bommade käppen. Hon var givetvis väldigt besviken eftersom segern troligen rök där, säger Ljunglind.

– Men helgen har ändå varit bra, hon säkrade totalsegern i superkombinationen och var trea i lördagens störtlopp och i dag åkte hon ju väldigt bra - innan missen, summerar Ljunglind.

Världscupen drar nu vidare till Bansko, Bulgarien, där man kör två störtlopp och ett super-G i helgen.

– Det ska bli kul, vi har ju aldrig varit i Bulgarien, avslutar Ljunglind.

Lindsay Vonn vann med över en halv sekund före Fabienne Suter, Schweiz. Förutom Pärson körde även Kajsa Kling och Nike Bent ur.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport