TT-Sport

Lindell-Vikarby slet av korsbandet

TT-SPORT

Val d'Isère. Jessica Lindell-Vikarby kraschade våldsamt under störtloppsträningen i dag och slet av korsbandet i höger knä. Därmed är både VM och hela den alpina säsongen över för svenskan.

Enligt förbundskapten Thomas Stauffer har Jessica Lindell-Vikarby slitit av ena korsbandet i högerknät.

– Hon blir kvar ett tag till men kommer få åka tillbaka till hotellet sen, säger Stauffer till Expressen på nätet.

På tv-bilderna av olyckan syns hur Lindell-Vikarby kommer för långt ut i en sväng. När hon ska försöka ta sig tillbaka in i banan hamnar hon i ett parti med lössnö och skidorna slits isär. Svenskan slog i skyddsnätet, men kom sedan upp på skidorna igen. Det syntes dock att hon hade svårt att stödja på högerbenet.

Redan Anja Pärson, som startade som elfte åkare, klagade efteråt på att det var för mycket lössnö i backen i Val d'Isère.

Den 24-åriga svenskan fick föras ned för backen i en räddningspulka och fördes direkt till läkarkontroll.

Svenskan var heller inte den enda som hade problem. Bara ett par åkare hade hunnit ta sig ner för den märkliga dambacken när tyskan Maria Riesch, tvåa i totalcupen, kraschade våldsamt.

Hon tog sig visserligen ner för egen maskin, men hade slagit i ansiktet och ska enligt den första undersökningen ha dessutom skadat ett ledband i vänsterknät och klagade även på ryggsmärtor.

Flera av de följande åkarna hade också stora problem i backen, till exempel gjorde tisdagens super-G-segrare Lindsey Vonn en jättemiss och var över sju sekunder efter när hon väl kom i mål.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport