TT-Sport

Polisnota leder till JO-anmälan

TT-SPORT

Stockholm. Biträdande närpolischefen för Söderslätt i Skåne har beslutat att arrangören av Falsterbo Horse Show ska betala 200 000 kronor för polisbevakning under evenemanget.

– Horribelt, tycker tävlingsledare Jan Olof Wannius som planerar en JO-anmälan.

Arrangörerna bakom hästtävlingen i sydvästra Skåne vänder sig mot polisens handläggning av deras ansökan om att få arrangera sommarens evenemang. I januari i år ansökte Falsterbo Ryttarförening om att få arrangera tävlingarna.

I slutet av juni fick man avslag på ansökan.

I ett pressmeddelande menar arrangören att det har tagit för lång tid, drygt fem månader, för polisen att fatta beslut och att detta strider mot lagstiftning om att denna typ av beslut ska meddelas skyndsamt. Man kommer därför att JO-anmäla biträdande närpolischefen för Söderslätt, Mats Hammar.

Efter att ansökan avslagits i slutet av juni sökte man på nytt, denna gång genom aktiebolaget Falsterbo Horse Show AB. Man beviljades tillstånd, och ålades att betala poliskostnader på 200 000 kronor.

Enligt tävlingsledare Jan Olof Wannius ingår även bevakningskostnader för en camping en bit från tävlingsområdet i notan, trots att denna camping drivs av ett externt företag.

– Det här är fullständigt horribelt, säger Jan Olof Wannius.

TT har sökt Mats Hammar för en kommentar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport