Fifa bjöd på lott-överraskning

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Lag som Nederländerna, Italien, England och Portugal kan drabbas av det öde som de flesta trodde skulle drabba Frankrike.

Fifa bortser från världsrankningen och lottar fram vilket europeiskt lag som ska ha "sämst" förutsättning i lottningen av fotbolls-VM.

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) bjöd på en ordentlig överraskning när procedurerna kring lottningen till fotbolls-VM offentliggjordes på tisdagen. Saken handlar om vilket oseedat europeiskt lag som ska hamna i den "fruktade" skål 2, som innebär att man kan hamna i en grupp med exempelvis Brasilien, USA och något av de starkaste europeiska lagen. Förhandstipsen sade att Frankrike, i egenskap av sämst världsrankning, skulle hamna där - men Fifa kommer i stället att lotta fram vilket av de nio oseedade europeiska lagen - Frankrike, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Grekland, Italien, England, Nederländerna, Portugal och Ryssland - som hamnar där.

Varför bygger ni inte på världsrankningen? undrade en brittisk reporter på den direktsända presskonferensen i Costa do Sauipe.

– Det här är en lottning, därför ska vi lotta. Låt oss lotta och inte välja ut lag, svarade Fifas ordförande Sepp Blatter.

VM-lottningen äger rum på fredag.

TT

Publicerad: