Zlatan bakom ny PSG-seger

Publicerad 2013-11-23

Stockholm. Ett mål och en målpass.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att visa god form.

På lördagen låg han bakom Paris Saint-Germains 3-0-seger borta mot Reims i Ligue 1-fotbollen.

Matchen var kanske inte en av säsongens bästa av Paris Saint-Germain. Men trots att spelet inte alltid fungerade som det allt som oftast har gjort, lyckades Parisklubben ta tre nya poäng och förlänga sin obesegrade svit i samtliga tävlingar till 35 matcher.

Och som vanligt var det PSG:s svensk som låg bakom 3-0-segern borta mot Reims.

"Jag försökte vara fokuserad och minimera misstagen, hjälpa laget att skapa farligheter. Det resulterade i en assist och ett mål, fast jag inte var på topp", säger Zlatan Ibrahimovic i sin app "Zlatan Unplugged".

Inledde med en målpass

Anfallaren inledde med en framspelning.

Ibrahimovic plockade ner en nick, slog en boll på djupet till brasilianaren Lucas som enkelt rundade försvararen Mickael Tacalfred innan han skickade in 1-0-målet högt bakom målvakten Kossi Agassa i den 24:e minuten.

"En fantastisk spelare och stor talang. Sjukt teknisk och snabb med bollen. Han lär sig varje dag och är i den bästa miljön", säger Ibrahimovic om Lucas.

Sedan var svensken i princip osynlig fram till det att han skulle ta vara på en gratischans och sätta säsongens nionde ligamål.

"Stabilt i dag"

Men först tittade han på när Jeremy Menez läckert placerade in 2-0 i den 60:e minuten. Sedan, halvtimmen senare, fick Zlatan Ibrahimovic sin chans. När målvakten Agassas utkast träffade en medspelare, studsade bollen till Ibrahimovic som distinkt skickade in 3-0-målet.

"Stabilt i dag. Inte som jag brukar dominera, men första matchen efter ett landslagsuppehåll är svår. Laget var stabilt och spelade bra", säger han.

PSG toppar den smått haltande tabellen med 34 poäng, följt av Lille på 27 och Monaco 26.

TT