Eslöv vann första pingisfinalen

Publicerad 2017-05-10

Bordtennis. Eslöv var vassast i de avgörande lägena och vann den första finalmatchen i bordtennis över Storfors med 5-2.

– Det gäller att vinna de jämna seten. Mest nöjd idag är jag med Alex Galic som slår deras bästa spelare, konstaterade Eslövs lagledare Mattias Andersson.

Alex Galics vinst över Jessica Yamada med 3-1 i set var helt avgörande för utgången. Eslöv skaffade sig där en ledning med 4-1 och den kunde inte Storfors vända.

Den slutspelsrutin Eslövs AI har med sin femte raka final är förstås en viktig faktor att ha i ryggen när man går in till match.

Nu väntar retur i Storfors och det krävs en uppryckning för att Eslöv inte ska vinna sitt fjärde SM-guld.

– Vi var helt enkelt för veka i de avgörande lägena och vi fick en start vi absolut inte ville ha, sade Storfors lagledare Tomas Bergquist.

Mariann Juhasz hade 2-1 i set både mot Alex Galic och mot Li Wenxi utan att kunna knyta ihop säcken. Det var förstås två tunga förluster som Storfors inte hade råd med.

Li Wenxi vann alla sina tre singlar och är Eslövs viktigaste spelare. Hon har en servearsenal som förbryllade motståndarna och det övertag hon skaffade sig där var helt avgörande för utgången i hennes matcher.

Storfors har två möjligheter på hemmaplan att vända på detta.

– Det står 0-0 när vi börjar och jag kan lova att Eslöv kommer att möta ett helt annat motstånd. Dessutom kommer vi att ha ett otroligt stöd av vår hemmapublik, sade Bergquist.

TT