Eriksson: "Man lider med Seger"

Jens Bornemann/TT

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2023-04-11

Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Nathalie Björn deppar efter Norges kvittering i den sjätte tilläggsminuten.

Landslagsveteranen Caroline Seger gjorde nyligen comeback efter en lång period utanför planen.

Bara tio minuter efter inhoppet mot Norge klev hon av skadad.

– Man lider med Seger, så klart. Man känner för henne och jag hoppas och tror att det inte är något allvarligt, säger Magdalena Eriksson.

Seger vandrade av Gamla Ullevi med vad som såg ut som en vadskada. Hon gick raka vägen in i omklädningsrummet.

Mittbacken Eriksson tror att landslagskaptenen snart är tillbaka på planen.

– Hon har precis tagit sig tillbaka efter en stor skada. Det här är ganska smått i jämförelse. Hon kommer tillbaka igen och blir ”fit for fight” till VM, säger Magdalena Eriksson.

Caroline Seger lämnade direkt efter matchen Gamla Ullevi för att undersökas, tillsammans med landslagsläkaren och Linda Sembrant som nyligen opererades för en bruten näsa.

Hur allvarliga Caroline Segers eventuella skada är var efteråt oklart.

– Ingen aning. Jag bara såg att hon gick upp i en duell, kom ner och tog sig mot vaden. Men jag vet inte, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Jag är bara ledsen för jag tyckte att hon gjorde ett jättebra inhopp förra matchen, en kvart. Hon har jobbat på stenhårt och i dag tyckte det medicinska teamet att hon inte var startklar, men kanske kunde spela 45 minuter.

”Frustrerande mål”

Den 23 juli är det VM-premiär mot Sydafrika.

Till dess är ambitionen att spetsa till mycket av det mesta i den kollektiva prestationen. På nytt släppte landslaget in ett sent mål, precis som mot Danmark i långfredags.

– Det är frustrerande att återigen släppa in ett mål så sent. Jag tycker att vi reagerar starkt efter deras 2–1-mål, vi tar tag i matchbilden, vi lyckas vända till 3–2 och det känns som om vi har det och så kommer ett snöpligt mål i slutminuten.

– Det är något vi måste titta på, hur vi ska ”döda” matchen, att hålla motståndaren borta från vårt mål, säger Magdalena Eriksson.

”Ett samarbete”

TT: Finns det någon gemensam nämnare för målen ni släpper in?

– Nej, alla kommer ur olika situationer, men till att börja med har vi gjort något fel när de får slå inspel in i vårt straffområde. Det handlar om att minimera antal tillfällen som de kan slå in bollen. Det krävs, som alltid, ett samarbete mellan försvarare, mittfältare och målvakt.

– Det ska vi spetsa till och göra bättre inför VM, säger Eriksson.