Amerikansk profil bryter Tour de Ski

TT-NTB

Publicerad 2024-01-03

USA:s Ben Ogden bryter Tour de Ski. Arkivbild.

Amerikanen Ben Ogden kommer inte till start i fristilssprinten i Tour de Ski i Davos, meddelar det internationella skidförbundet, Fis.

Den mustaschprydde 23-åringen tog en första efterlängtad pallplats med sin tredjeplats i premiärsprinten i italienska Toblach och följde upp med en niondeplats på det efterföljande 10-kilometersloppet i klassisk stil.

På nyårsdagens 20 kilometer fick han sedan inte alls till det och slutade 33:a. I den totala världscupen ligger Ogden inför onsdagens sprint i Davos på en niondeplats. Anledningen till att han bryter har inte offentliggjorts.

På damsidan missar tyskan Pia Fink sprinten på grund av sjukdom, enligt Berliner Zeitung. Efter tre etapper ligger Fink på 22:a plats totalt. Hon var i premiären inblandad i en incident med norskan Kristine Stavås Skistad, vilken resulterade i att tyskan föll.

Skistad tog sig därefter vidare till semifinal på bekostnad av svenskan Frida Karlsson, varpå det svenska laget – till norsk ilska – undersökte möjligheten att få norskan diskad.

Fyra dagars tävlingar, varav två i schweiziska Davos och två i Italien, återstår av Tour de Ski. På herrsidan leder norrmannen Harald Östberg Amundsen, på damsidan amerikanskan Jessie Diggins.