Tre Kronor har "mentalt övertag"

Publicerad 2017-05-17

Ishockey. Sverige besegrar Schweiz i kvartsfinalen i VM-hockeyn, tror hockeykrönikörerna.

Men kan Tre Kronor gå hela vägen till ett guld?

Till att börja med måste de svenska spelarna masa sig hela vägen från Köln till Paris för att spela sin kvartsfinal. Väl där har Sverige ett "enormt mentalt övertag", anser Mats Wennerholm på Aftonbladet.

"Tre Kronor har alltid vunnit mot schweizarna i slutspel. Senast lagen möttes i ett var i VM-finalen i Globen 2013. Då blev det 5-1 och en av de enklaste finalsegrarna genom tiderna. Henrik och Daniel Sedin hade lekstuga", skriver han.

Bara tre mål

Magnus Nyström på Expressen går rakt på sak om hur logistiken kommer att se ut:

"En roadtrip till Paris för att besegra Schweiz och sedan tillbaka till Köln för semifinal på lördag", skriver han.

Det finns fortfarande vissa problem som Tre Kronor och förbundskaptenen Rikard Grönborg måste ta tag i, tycker Anders Lindblad på Svenska Dagbladet, och pekar på spelet i numerärt överläge.

"Det har bara blivit tre mål totalt så här långt i numerärt överläge under hela VM - där Sverige ändå mött svagt motstånd i flera matcher - och när möjligheten äntligen kom mot Slovakien slarvade Anton Strålman med pucken så illa att Andrej Kudrna fick friläge och reducerade till 3-2", skriver han.

Inte givet

Johan Esk på Dagens Nyheter var tydlig kring förväntningarna på det numera stjärnspäckade svenska laget, i en krönika före segern mot Slovakien i sista gruppspelsmatchen:

"Bara för att ett lag har en mängd NHL-spelare är det ingen given VM-succé. Det visar den svenska hockeyhistorien", skriver han.

Tre kronor spelar kvartsfinal mot Schweiz klockan 20.15 i morgon, torsdag.

TT

Följ ämnen i artikeln