Smakstart för Stenson

Publicerad 2017-01-19

Golf. Henrik Stenson fick en lysande start på året. Den svenske golfstjärnan inledde Europatourtävlingen i Abu Dhabi med en 64-rond och leder med två slag.

Världsfyran Henrik Stenson startade tidigt på morgonen på det tionde hålet och inledde med fyra birdies på de fem första hålen. Bland annat genom att chippa i hål på det 14:e hålet. Han gjorde även birdies på hål 17 och 18 och gick alltså den första halvan på 30 slag, sex under par. Det blev sedan ytterligare två birdies i slutet av ronden.

– Jag är naturligtvis väldigt nöjd med det resultatet. Jag tycker att resultatet var lite bättre än spelet, men jag hade kontroll och slog några bra järnslag och hade några bra puttar. Det var inte speciellt stressigt där ute, säger Stenson till Europatourens hemsida.

Kort förberedelse

Efter besöket på Idrottsgalan i måndags kom han till Abu Dhabi i tisdags och hann inte träna speciellt mycket inför första rundan.

– Jag jobbade med puttningen, det var det viktigaste tillsammans med närspelet. Jag slog några hinkar i förra veckan och flög sedan till Sverige. Förberedelserna har varit begränsade men det kanske är så man ska göra, säger Stenson.

En kvartett, däribland förre världsettan Martin Kaymer, delar andraplatsen på 66 slag.

Henrik Stenson blev i fjol den förste svenske mannen att vinna en major (British Open). Han fortsatte golfsommaren med ett silver i OS, spelade Ryder Cup och stod till slut som totalsegrare av Europatouren. De efterhängsna knäproblemen bidrog till att vilan efter säsongen blev längre än normalt och Stenson började inte träna igen förrän i förra veckan.

Bara uppmjukning

Därför såg han Abu Dhabi-tävlingen enbart som uppmjukning och sade i samband med Idrottsgalan i måndags, där han prisades som Årets manlige idrottare, att han inte hade några förväntningar på säsongsstarten.

Av övriga svenskar inledde Peter Hanson starkt med en 68-rond. Alexander Björk var ett slag sämre och Robert Karlsson och Niclas Fasth fick 70 slag.

TT