Positiva tongångar trots förlust

TT-SPORT

Handboll. Den svenska drömmen om en VM-final i handboll krossades i och med förlusten i semifinalen mot Frankrike. Trots nederlaget är de svenska tidningskrönikörerna positiva till lagets insats och blickar framåt mot en historisk bronsmedalj och en ljus framtid.

Aftonbladets Johan Flinck beskriver det svenska landslagets insats i VM som en succé och skriver att spelarna ska vara stolta över sin insats. Han blickar nu framåt mot den väntande bronsmatchen mot Nederländerna.

"Sverige går än en gång in som underhunden. Låt nu inte två avslutande förluster överskugga denna VM-succé. Det är väldigt stor skillnad på ett brons och en fjärdeplats. Fråga bara Sven Nylander. Eller Tomas Brolin.", skriver han.

Fokuserar på brons

Även Göteborgs-Postens Magnus Vasell väljer att fokusera på chansen till ett brons.

"Men när det är färdigdeppat och färdigsvuret ska vi faktiskt slå fast att Sverige spelar om ett VM-brons på söndag. Jag repeterar: Sverige spelar om ett VM-brons på söndag. Det är fanimig inte dåligt.", skriver han.

"Finalplatsen, den tog Frankrike rättvist. Men det som svider är att Sverige inte visade upp sitt bästa spel i den största matchen. Förklaringen finns i den bristande rutinen." enligt Dagens Nyheters Johan Esk.

Han skriver att det nu gäller att "bryta ihop, komma igen och ta första medaljen i ett handbolls-VM".

"Dramatik och kämpaglöd"

Det går inte att blunda för det uppenbara, att Sverige inte räckte till final, konstaterar Expressens Nicolinn Nilsson. Men hon skriver att en sista urladdning väntar och att det nu är dags att knipa en historisk medalj.

"De fick oss att drömma om en final. Det räckte inte hela vägen, men vilken dramatik och kämpaglöd. Sverige kan skaka de stora jättarna, det tar vi med oss från fredagens semifinal. För nederlaget till trots, det är inte över i Hamburg."

Även om det var en tung förlust är det ändå ett tydligt besked på att det "svenska landslaget har tagit sig en bra bit upp i världstoppen", enligt Sydsvenskans Niklas Wihlborg.

"Det är slut för den här gången, men ni har gett den svenska handbollspubliken en tro och en längtan efter kommande mästerskap. Sverige är tillbaka.", skriver han.

TT