Fasth om krocken: Väldigt olyckligt

TT-SPORT

Ishockey. Målvaktsprofilen Viktor Fasth laddade för stjärnmötet med Ryssland med Tre Kronor samtidigt som hans Växjö på tisdagskvällen jagar en semifinalplats i Champions Hockey League.

– Det är väldigt olyckligt att det krockar, säger Växjömålvakten.

Hockeykrocken har rört upp en del känslor. Växjös vd och sportchef Henrik Evertsson säger till Aftonbladet att situationen "är jävligt konstig och att hockeyn är den stora förloraren".

Reglerna talar dock till landslagets fördel och säger att spelarna ska vara tillgängliga 48 timmar före första turneringsmatchen. Växjö är pressat inför returen på hemmaplan efter att ha förlorat första matchen mot Bern med 2-3.

– Det är klart att man hade velat spela CHL-matchen också, men man kan inte vara på två ställen samtidigt. Nu ville landslagsledningen ha med oss alla från start i och med att det här är den sista turneringen före OS. Det köper jag, säger Fasth som fick stå över Karjalaturneringen i förra månaden då Växjö också hade CHL-match.

Viktor Fasth, som är favorit till att ta platsen som förstemålvakt i OS, är också förbundskapten Rikard Grönborgs målvaktsval när Tre Kronor inleder Channel One Cup mot Ryssland i Moskva på torsdag.

TT